• Broileri,  Grillaus,  Lisuke,  Peruna,  Salaatti

    Jerkmaustetut broilerinvartaat, peruna-maissisalaatti sekä kaalisalaatti

    Vaikka pidimme edellisen ohjeen porsaan sisäfileestä vaahterasiirappi-bbqkastikkeella kaikki kovasti, sai tämä jerkbroileri silti suuren suosion ja lähti kirkkaasti jatkoon. Tein tätä ensimmäistä kertaa ja ohje tuli vastaan Maku-lehdessä kun selailin niitä mökkiruokia etsiessäni. Maustelista on melko pitkä, älä pelästy sitä, moni löytyy kaapistasi jo ja loput lähikaupasta. Kaikki kannattaa mausteseokseen laittaa, jotta saat tämän sopivan tulisen, mutta erittäin maittavan maun broilerivartaillesi. Ja kuten jo viime kirjoituksessani kerroin, tein kaikki mausteseokset ja marinadit valmiiksi kotona lasiastioihin, näin säästyi kauniina kesäpäivänä roimasti muuhun aikaa kuin ruuan kanssa hääräilyyn, eikä saarimökille tarvinnut kuljettaa kaikkia mausteita mukaan, koska niitä ei olisi sieltä löytynyt, vaan vain mausteseos, kätevää, suosittelen! Muista kuitenkin voidella broilereita hieman oliiviöljyllä…

  • Alkupala,  Grillaus,  Juhlat,  Liha,  Lisuke,  Salaatti

    Porsaan sisäfilee vaahterasiirappi-bbqkastikkeella sekä kasvislisukkeet mökillä

    Vietimme viikonlopun mökillä ja tein taas kokkauksia helpottamaan kaikki kastikkeet ja marinadit kotona. Selasin siis kesän Maku ja Glorian ruoka&viini lehtiä ja valitsin ensin pääraaka-aineet ja sitten niille lisukkeet. Tämä porsaan sisäfile valikoitui kokeiluun, koska sen kastike kuulosti niin houkuttelevalta (vaahterasiirappi!) ja hyvältä se maistui myös valmiina. Suosittelen tätä kastiketta lämpimästi, jos et vierasta sen hieman makeaa makua, jonka vaahteransiirappi tuo tullessaan. Itse pidin kovasti ja ei se liian makeaa ole, koska kastikeessa maistuu vahvasti myös tomaatti. Lisukkeiksi porsaan kanssa valikoitui yksinkertainen coleslaw, jonka annetaan marinoitua hetki väkiviinaetikassa, jota on keitetty hetki kasaan mausteiden kanssa. Myös tämän tein valmiiksi kotona ja siivilöin vain mausteet pois. Coleslawn lisäksi valmistin avocado-rucolasalaatin sekä…

  • Broileri,  Grillaus,  Juhlat,  Lisuke,  Nuudeli,  Peruna,  Salaatti

    Jogurttimarinoidut broilerin vartaat lisukkeineen:

    Juhannus sunnuntaina oli kotiinlähdön aika ja ennen lähtöä söimme grillattuja broilerinvartaita, perunasalaattia sekä retiisi-nuudelisalaattia. Nuudelisalaatista valmistin kaksi versiota, toisen täysjyvämunanuudelista ja toisen riisinuudelista koska äitini ja toinen siskoistani ovat gluteiinittomia ruokailijoita. Kaikki ohjeet ovat Glorian ruoka&viinistä. Jogurttiset broilerinvartaat: 450 g broilerin fileitä Marinadi: 200 g turkkilaista jogurttia 1 iso sitruuna 1/2 tl fenkolinsiemeniä murskattuina 1 tl jauhettua inkivääriä 1 tl juustokuminaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria myllystä Leikkaa broilerit varraspaloiksi. Valmista marinadi. Laita jogurtti kulhoon ja purista sitruunanmehu joukkoon. Murskaa fenkolinsiement huhmareessa ja ja lisää ne sekä muut mausteet jogurttiin. Sekoita hyvin. Lisää broilerit marinadiin ja anna marinoitua seuraavaan päivään tai vähintään 8 tuntia. Pujota broilerit vartaisiin. Jos käytät…