Tein jokunen viikonloppu sitten pitkästä aikaa Kievin kanaa. Lisukkeena oli edelliseltä illalta jäänyttä sipulirisottoa. Kaipasin myös kastiketta kanan kanssa ja hetken etsittyäni löysin tämän Henkka Alenin tomaattikastikkeen ohjeen nimenomaan Kievin kanalle Ruokala sivustolta. Lisäksi karamellisoin ruusukaaleja, jotka maistuivat herkullisilta, aikuisten mielestä…Ruusukaalien ohje on Soppa 365 sivustolta ja Kievin kana on puolestaan tehty Yhteishyvän ohjeella. Tämän venäläisen ruuan alkuruuksi sopii mitä yksinkertaisin, mutta parhain venäläinen alkuruoka eli suolakurkut smetanalla ja hunajalla. Asettelin ne valmiiksi jokaisen lautaselle ja muista käyttää nimenomaan venäläisiä suolakurkkuja. Itse ostin Citymarketin irtomyynnistä Myrttisen valkosipulisuolakurkkuja. Kievin kanan sisään laitetaan yrteillä maustettua voita ja sen pitää olla hetki jääkaapissa, jotta se kovettuu tarpeeksi siivutusta varten, aloita siis sen valmistuksesta.…
-
-
Kanasalaatti
Tein yhtenä perjantai-iltana tätä kanasalaattia lätkäkuskausten jälkeen. Pojille oli edellisen päivän lasagnea, mutta esikoinen halusi syödä myös tätä salaattia, siksi laitoin saksanpähkinät erikseen, koska hän ei niistä pidä. Kastikkeen tein luonnonjogurtin ja kermaviilin yhdistelmästä, joka maustettiin homejuustolla. Mikään kevytsalaattia tämä ei ole, kun annoksessa on kanan lisäksi myös pekonia, mutta tosi hyvää oli 😉 Pidän luonnonjogurtista salaatinkastikkeena kovasti. Sen maustamiseen löytyy lukemattomia eri tapoja. Kastikkeen voi sekoittaa salaattiin valmiiksi kuin myös tarjota erikeen. Ennen lapsia kävimme Saksassa häissä ja ajelimme samalla viinialueella ja siellä söimme usein salaattia luonaaksi ja salaatti oli aina maustettu luonnonjogurttikastikkeella. Tästä johtuen minulle tulee aina jogurttikastikkeesta Saksa mieleen… Ohje: 1 pkt broilerin sisäfileitä Marinadi: 3 rkl…
-
Nopeat lämpimät texmex-leivät
Molemmilla pojilla oli eräänä lauantaina treenit yhtäaikaa ja melko pian aamiaisen jälkeen piti saada jotain ruokaa pöytään, mutta ainaisen pastan sijaan teki mieli laittaa pojille jotain muuta. Tämä ohje löytyi Pirkasta ja kaikkia raaka-aineita minulla oli jo valmiina. Leipiin voi laittaa enemmänkin täytteitä, kuten tuoretta tomaattia, mutta tällä kertaa juostiin kilpaa kellon kanssa ja mentiin lyhyellä raaka-aine listalla. Toimi hyvin, kolme leipää per poika ja kaksi itselle eli 10 yhteensä. Käytin taas Vaasanin Maku paahtoleipää, johon olen ensi kokeilun jälkeen siirtynyt kokonaan ja hylännyt perinteisen Fazerin paahtoleivän. Leivässä on jämäkämpi rakenne ja sen makukin puhuttelee enemmän. Ohje: 10 viipaletta paahtoleipää 400 g jauhelihaa 1 pss Taco mausteseos (Santa Maria Original)…
-
Englantilainen paimenen paistos
Olin tehnyt tätä englantilaista paimenen paistosta eli Shepherd’s pie aiemminkin, mutta silloin se ei ollut mikään hitti. Ennemminkin huti. Päätin kuitenkin antaa pojille uuden mahdollisuuden, koska kyllä perunamuusin ja jauhelihan liiton pitäisi olla hitti ja koska kaipaan itse ja haluan myös jakaa enemmän ohjeita, jotka ovat nopeita ja helpottavat perheiden ruoka-arkea. Tämän ruuan ainekset ovat nimittäin hyvin maustettu jauheliha ja kaupan tiskiltä ostettu valmis perunamuussi. Kävin ruokaostoksilla K-Supermarket Kasarmissa Pohjoinen Hesperiankadulla ja kun kerroin tiskillä mihin muussi menee, hän ehdotti, että hakee takahuoneesta valmista kylmää muussia. Ja tokihan se oli parempi, kun uuniin oli ruoka vielä menossa, hyvää palvelua, todella mukavaa! Jauheliha maustetaan mm worcesterinkastikkeella ja toivottavasti sinulla on sitä,…
-
Paahdettujen sipulien risotto sekä parmesansipulirenkaat sour cream onion-dippikastikkeella
Hesarin ruokatorstaissa oli 10.10.19 niin herkullisen oloinen ohje, että se meni heti seuraavana lauantaina testiin. Päivät kun lyhenevät ja viilenevät, niin alkaa tehdä tuhdimpaa ruokaa mieli. Ja sellainen tämä oli, risoton juuston määrä oli melko valtava, mutta ah niin hyvää! Ja paahdetut sipulit risotossa toimivat todella hyvin. Samoin kuin karpalot ja pekaanipähkinä, älä missään nimessä jätä niitä pois. Parmesaanisipulirenkaat olivat hyvä aloitus ja maistuivat sormiruokana loistavasti. Jos sinun tekee siis mieli kunnon syksyruokaa ystävien kesken, niin tässä oiva ohje siihen. Ohje: 1 purjo 6 salottisipulia 4 valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl valkoviinietikkaa 1 rkl hunajaa 1/2 tl suolaa 25 g voita 3 dl risottoriisiä 4 dl kuivaa omenasiideriä 7-8…
-
Hoisin broileri riisinuudelilla
Perjantai-iltaan kaipasimme nopeatekoista aasialaisvaikutteista ruokaa. Siispä päätin kokeilla ensi kertaa tätä Pirkka-lehdessä ollutta ohjetta. Tosin lehdessä tämä ohje oli tofulle, mutta minä vaihdoin tofun broilerin sisäfileeseen. Ruoka oli hyvin maistuva ja pojat sanoivat taas, että tämä ruoka nousi heidän Top 5 listaan. Tarjosin kevätsipulit ja limen erikseen, näin lapset saivat itse valita niiden lisäämisen. Ohje: 1 pkt broilerin sisäfilettä 1 pkt riisinuudelia (meillä oli 1,5 pkt 2 aikuista ja 2 lasta) 1-2 kevätsipulinvartta 1 lime lohkoina Oliiviöljyä paistamiseen Kastike: 3 tl tuoretta inkivääriä raasteena 2-3 valkosipulinkynttä 1 mieto punainen chili 1 1/2 dl hoisinkastiketta 1 dl vettä 2 rkl soijakastiketta 2 rkl seesamiöljyä 2 rkl ruskeaa ruokokidesokeria Tee kastike. Silppua…
-
Kvinoa-broileribowl
Bowlit ovat mielestäni lapsiperheissä hyvin toimivia ruokia. Aikuiset saavat omiin mieltymyksiinsä sopivia makuja ja lapset saavat mahdollisuuden maistella uutta, mutta myös pysyä tutuissa vanhoissa mauissa. Todellinen win-win siis. Nopea ruoka tämä ei kuitenkaan ole, kun kaikki valmistellaan erikseen ja kootaan omaksi annokseksi. Vaiva on mielestäni kyllä kaiken tämän arvoinen ja bowl toimii myös ystävien kanssa yhteisessä pöydässä, kun kaikki voivat täyttää oman lautasensa mieltymystensä mukaan. Marinoin broilerin, paistoin ja tein sille oman kastikkeen, joka keitettiin nopeasti kiehauttamalla ja laittamalla sitten hetkeksi broilerien päälle niitä maustamaan. Kastikkeesta johtuen maku oli erilainen ja toi paljon toivottua vaihtelua arki-illan ruokaan. Olin kyllä suunnitellut tämän viikonlopuksi, mutta suunnitelmat vaihtuivat taas lennosta, joten tein tämän…
-
Kookos-limekananugetit
Olen joskus aikoja aikoja sitten repäissyt Anna-lehdestä talteen tämän kananugetti ohjeen, mutta jostain syystä en ole tehnyt niitä aikaisemmin. Tänään oli kuitenkin sopiva hetki, kun mieheni oli työillallaisella ja meitä oli ruokapäydän ääressä vain minä ja pojat sekä yksi pojan ystävä. Nugetit leivitetään mm limetin kuoriraasteella ja kookoshiutaleilla, joten ne maistuvat aikuisillekin. Lisukkeeksi laitoin kaikille oman sweet-chili saucen. Tein nugetit broilerin sisäfileistä, jotka leikkasin puoliksi, näin ne olivat tarpeeksi ohuita, jotta paistuivat varmasti kypsiksi. Muina lisukkeina minulla oli riisiä ja tikkuvihanneksia ja niille kermaviili dippikastikkeet. Jos aikusia olisi ollut ruokapöydässä enemmän, olisin tehnyt kunnollisen salaatin. Teen nugetteja varmuudella uudelleekin, ne olivat todella maistuvia ja myös lapsille, vaikka toinen pojista aluksi…